# Live Πετρολούκας Χαλκιάς @ Kavala Cosmopolis Festival 2017

Μαΐ 31 2017

# Live Πετρολούκας Χαλκιάς @ Kavala Cosmopolis Festival 2017

21 Ιουλίου 2017 -

Πετρολούκας Χαλκιάς Live | Kavala Cosmopolis Festival 2017
Στο Τραγούδι ο Χρήστος Τζιτζιμίκας
Opening Act: Mode Plagal
______________________________________________

Ημερομηνία: Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017
Ώρα: 21:30 μ.μ.
Τοποθεσία: Κάστρο Καβάλας (Παλιά Πόλη)
Είσοδος: 5 ευρώ
Σημεία προπώλησης: θα ανακοινωθούν σύντομα
______________________________________________

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο σημαντικότερος δεξιοτέχνης του κλαρίνου με μεγάλη συμβολή στη διάδοση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, θα εμφανιστεί στις 21/7/2017 στην Καβάλα, έχοντας στο πλευρό του τον Xρήστο Τζιτζιμίκα, έναν σπουδαίο παραδοσιακό τραγουδιστή με μοναδικό τρόπο και ύφος. Με την συνοδεία της κομπανίας τους θα παρουσιάσουν τραγούδια από τον μουσικό πλούτο της Ηπείρου σε ένα πρόγραμμα γεμάτο κέφι, ζωντάνια και εναλλαγή ρυθμών και μελωδιών. Ο Πετρολούκας Χαλκιάς ανοίγοντας τους καλλιτεχνικούς του ορίζοντες συνεργάστηκε με διακεκριμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο διασταυρώνοντας την ηπειρώτικη παράδοση με το rock, την jazz, το blues και άλλες ethnic μουσικές. Αυτή το μείγμα την παγκόσμιας μουσικής έχει ξεχωρίσει και κατατάξει τον Πετρολούκα Χαλκιά ως μια διαχρονική προσωπικότητα μεγάλης εμβέλειας, αναμιγνύοντας αυτοσχεδιαστικά, φαινομενικά εντελώς διαφορετικές μουσικές παραδόσεις.

Η μουσική του διαθέτει τέχνη, ύφος, λυρισμό και σπάνια δεξιοτεχνία. Η πεντατονική ηπειρώτικη μουσική είναι το μουσικό και εκφραστικό πεδίο που υπηρετεί από έντεκα ετών, σε πείσμα της άρνησης του πατέρα του Περικλή, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους μουσικούς της εποχής του.

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς σε νεαρή ηλικία μεταναστεύει στην Αμερική το 1960 όπου παραμένει επί 20 χρόνια και ταξιδεύει την ελληνική παράδοση και την ηπειρώτικη μουσική σε όλο τον κόσμο.
Αρχέγονες μνήμες βγαλμένες από τα σπλάχνα της μουσικής παράδοσης του τόπου αυτού ξαναζωντανεύουν μέσα από τη μοναδική αυτοσχεδιαστική του ικανότητα. Παράλληλα όμως, με την καλλιτεχνική δεξιοτεχνία και ευρηματικότητα που ξεπερνά οποιοδήποτε τοπικό μουσικό είδος, δεν δίστασε να ανοίξει τους ορίζοντές του και να συμπράξει με διακεκριμένους μουσικούς απ’ όλον τον κόσμο, με αποτέλεσμα η Ήπειρος να διασταυρωθεί με jazz & blues φόρμες αλλά και άλλες ethnic μουσικές.

Εμφανίζεται σε κινηματογραφικές ταινίες, ενώ συμμετέχει και σε αμέτρητες ηχογραφήσεις και δίσκους με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως η Χάρις Αλεξίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Ρος Ντέιλι και πολλούς άλλους. Μία από τις πρόσφατες και σημαντικές συνεργασίες του είναι η σειρά δίσκων και συναυλιών με διακεκριμένους Ινδούς, Σενεγαλέζους, Άραβες, Τούρκους και Αρμένιους μουσικούς, ένα μουσικό πειραματικό πάντρεμα το οποίο αποδεικνύει ότι η παγκόσμια μουσική γλώσσα είναι ένα σταυροδρόμι όπου όλες οι ιδιαίτερες διάλεκτοι μπορούν να συναντηθούν και να συνυπάρξουν.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:30 με τους Mode Plagal σε ένα μουσικό roadtrip όπου η παράδοση συναντά τη jazz, ο αυτοσχεδιασμός φλερτάρει ελεύθερα με ήχους που όλοι κουβαλάμε στο μουσικό μας DNA, η Μεσόγειος κλείνει το μάτι στα blues και το Afrobeat. Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε την παρέα των Mode Plagal με τις αμέτρητες εμφανίσεις σε μεγάλα μουσικά φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και με συνεχή παρουσία από το 1990 μέχρι σήμερα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.