Κονσέρτο - Διάλεξη (Lecture Concert) με τον Παύλο Χατζόπουλο @ Δημοτικό Ωδείο Καβάλας Αίθουσα Γιάννη Α. Παπαϊωάννου

Οκτ 16 2017

Κονσέρτο – Διάλεξη (Lecture Concert) με τον Παύλο Χατζόπουλο @ Δημοτικό Ωδείο Καβάλας Αίθουσα Γιάννη Α. Παπαϊωάννου

16 Νοεμβρίου 2017 -

Δημοτικό Ωδείο Καβάλας

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
21:00 Δημοτικό Ωδείο Καβάλας
Αίθουσα Γιάννη Α. Παπαϊωάννου
Βενιζέλου 67, Καβάλα τηλ. 2510222119

Ο Παύλος Χατζόπουλος γεννήθηκε στη Γερμανία το 1964. Παρακολούθησε τόσο το Γερμανικό όσο και το Ελληνικό σχολείο. Άρχισε να παίζει πιάνο στην ηλικία των τριών χρόνων κι έκανε την πρώτη του σολιστική εμφάνιση όταν ήταν 10 ετών. Σπούδασε στις Ανώτατες Μουσικές Ακαδημίες της Στουτγκάρδης και του Βούρτζμπουργκ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Μάστερ στη Δεξιοτεχνία για σολίστ. Παρακολούθησε πολλά προγράμματα Μάστερ στη Γερμανία, στην Αυστρία και στην Ελλάδα. Το 1990 κέρδισε υποτροφία από την Ελληνική Πρεσβεία της Βόννης στη Γερμανία. Επίσης έχει επανειλημμένα παρουσιάσει έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών στην Αθήνα.

Μέχρι σήμερα, έχει παίξει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική και στην Ασία. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Τέχνης και Πολιτισμού (Ρότερνταμ, Ολλανδία) και συχνά δίνει διαλέξεις πάνω στους μουσικούς συμβολισμούς και στη σημασία της μουσικής. Από το 2007 μέχρι το 2011 υπήρξε λέκτορας στην Ακαδημία της Τράπεζας LGT στο Λίχτενστάιν.

Ο Παύλος Χατζόπουλος έγινε γνωστός εξαιτίας της μοναδικής, πρωτοπόρας εργασίας του πάνω στην ερμηνεία της μουσικής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παρουσιάζει συχνά Ρεσιτάλ σε μορφή Διάλεξης (Lecture Concert) όπου πρώτα εξηγεί τη σημασία και στη συνέχεια παίζει τη μουσική. Προσφέρει στο ακροατήριό του μια βαθύτερη κατανόηση της μουσικής, έτσι ώστε η ανταπόκριση των ακροατών του να είναι: «Τώρα μπορώ να καταλάβω τη μουσική!»

Με αφορμή την επέτειο των 500 χρόνων από τη Μεταρρύθμιση του Λουθήρου, ο Παύλος Χατζόπουλος στα Concert Lectures του, παρουσιάζει ρεσιτάλ σε μορφή οδοιπορικού που περικλείουν τις ιδέες της Μεταρρύθμισης όπως: η αλήθεια, η ελευθερία, η λύτρωση από τις επίγειες θλίψεις, τις ιδεοληψίες και τα πνεύματα του παρελθόντος και εν τέλει η απολύτρωση, όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από τα έργα μεγάλων συνθετών ξεκινώντας από τον Μπάχ (σαν μουσικό μάρτυρα των πεποιθήσεων του Λούθηρου), τον Μπετόβεν, τον Σούμπερτ, και τον Σοπέν, καταλήγοντας στον ιμπρεσιονιστή Ντεμπυσσύ και τον Ραχμάνινοφ.

Η προγραμματισμένη περιοδεία στην Ελλάδα για το 2017 περιλαμβάνει συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Αλεξανδρούπολη, και Καβάλα.

Το πρόγραμμα διαρκεί 75 λεπτά και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες:
logosmusic.gr

 

VIEW MORE

Leave a Reply

Your email address will not be published.